Marcipános baracklekvár
Pár napja a tihanyi levendula fesztiválon főztem marcipános baracklekvárt. Jól sikerült, ezért úgy döntöttem, megosztom Veletek a receptjét. Próbáljátok ki!
Hozzávalók: 3 kg érett sárgabarack, 2 szál levendulavirág, 2 evőkanál pektin, 10 dkg marcipánmassza, 60 dkg cukor, pár csepp citromlé
A megmosott barackok magvait szedjük ki, majd a kimagozott barackokat tegyük egy nagy lábasba. Tegyük fel főzni lassú lángon. Adjuk hozzá a levendulaágakat, és párszor kevergetve főzzük 20 percig.
Aprítsuk kis darabokra a marcipánt, és azt is tegyük a lábasba. Keverjük össze a pektint a cukorral, és adjuk hozzá a majdnem kész lekvárhoz. Ízesítsük pár csepp citromlével, majd jó alaposan forraljuk ki.
Töltsük a még forrásban lévő lekvárt tisztára mosott lekvárosüvegekbe, zárjuk le azonnal, és állítsuk fejre öt percre. Ezzel a módszerrel nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez.
Baracklekvár receptek még:
A fűszeres őszibaracklekvár a pecsenyék pompás kísérője
Mindened megvan a lekvár befőzéshez? A tölcsért, pektint, levendulavirágot, üvegeket beszerezheted internetes boltunkban.
Szeretnél velem tanulni lekvárt főzni? Jelentkezz következő programunkra:
A GastroArt-Electrolux Élménykonyha főzőprogramján megtanulhattok friss gyümölcsből egyszerűen és gyorsan, egészséges, finom lekvárokat, gyümölcsleveseket készíteni. Kenyeret is sütünk, amit a házi lekvárjaitokhoz kínálhattok.