Mentás paradicsomsaláta
Grillezéshez, sütögetés ajánljuk ezt a salátát, melyet előre el lehet készíteni, csinos üvegekbe adagolni, és már csak tálalni kell evéskor. A paradicsom hűsítő, édes-savanykás íze miatt nagy nyári kedvencem, melyet különféle fűszernövényekkel varázsolhatunk még jobbá.
Hozzávalók: 1 kg vegyes színes koktélparadicsom, 1 csokor friss menta, 2 evőkanál magos mustár, 1 evőkanál méz, 2-3 evőkanál almaecet vagy fehér balzsamecet, fél csokor metélőhagyma vagy újhagyma, só, darált bors
Vágjuk félbe a megmosott paradicsomokat. Tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá az összevágott mentát és újhagymát. Csorgassuk meg mézzel, daráljunk rá borsot, sózzuk meg, és kanalazzuk rá a mustárt. Ízesítsük ecettel, csorgassuk meg az olívaolajjal, és jó alaposan keverjük össze.
Tálaljuk nagy csatos üvegekbe, és így kínáljuk grill pecsenyékhez vagy libamájpástétomhoz.
Csatos üvegeinkbe készíthetünk többféle salátát, eper- vagy spárga salátát, réteges salátákat, például alul jön egy kis sült csirkehús, rá mehet főtt rizs, majd a tetejére apróra vágott színes zöldségek. Mindenki kap egy üveget, és csak kanalazni kell. Desszerteket, pudingokat, tiramisut, gyümölcssalátát is tálalhatunk így.
Csatos üvegeinket itt tudod megvásárolni, különféle méretűek vannak, az egészen kicsitől az óriás méretig.