Marcipános és málnás kajszilekvár
A megmosott barackok magjait szedjük ki, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük fel főni. Kevergetve addig főzzük, amíg a barackok szét nem főnek. Adjuk hozzá a lereszelt marcipánt. Keverjük össze a maradék cukrot a pektinnel és keverjük a lekvárhoz. Ízesítsük citromlével. Forraljuk még öt percig, utána töltsük tiszta lekvárosüvegekbe a még forrásban lévő lekvárt. Könnyebb a lekvárt betölteni a lekvárbetöltő tölcsérünkkel. Zárjuk le és azonnal állítsuk fejre öt percre az üvegeket. Ezzel a módszerrel nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez. Az üvegekre ragasszunk szép címkét is.
Málnás kajszilekvár
A megmosott barackok magjait szedjük ki, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük fel főni. Kevergetve addig főzzük, amíg a barackok szét nem főnek. Adjuk hozzá a málnát és főzzük még öt percig. Keverjük össze a maradék cukrot a pektinnel és keverjük a lekvárhoz. Ízesítsük citromlével. Forraljuk még öt percig, utána töltsük tiszta lekvárosüvegekbe a még forrásban lévő lekvárt. Zárjuk le és azonnal állítsuk fejre öt percre az üvegeket. Ezzel a módszerrel nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez. Az üvegekre ragasszunk szép címkét is.
A lekvárfőzést a FEM3 videóján is megnézhetitek.