Ínyenc fügemustárt készítünk
Remek ötlet a füge és a mustár párosítása, amely kifejezetten karakán ízvilágot eredményez. Érdemes megkóstolni ezt a remek gyümölcsös finomságot. Videón is megnézheted, hogyan készül. A fügemustárhoz válassz üveget a boltunkból.
A fügét felszeleteljük és egy lábosban feltesszük főni. Adjunk hozzá cukrot, de kevesebbet, mint amikor lekvárt főzünk. Ha már lekvárszerű, akkor jöhet hozzá pár kanál dijoni magos mustár, ízlés szerinti mennyiségben. Adhatunk még hozzá puha, érett, feldarabolt Vilmoskörtét is. Egy kisebb magozott chilit is tegyünk bele, egészen apróra vágva. Egy kis almaecettel és sóval tehetjük még zamatosabbá a fügemustárt.
Ha elkészült, tisztára mosott kisebb üvegekbe töltjük. A kupakot rátesszük, és az üveget pár percre fejre fordítjuk, így biztosan el fog állni a lekvárunk. Utána mehet a kamrába.
Ajánljuk sajtokhoz, pástétomokhoz, grillezett pecsenyék mellé, szendvicsekbe.
Nézd meg a FEM3 videóját is!
1. rész
2. rész