Beérett a paradicsom, nem sárga…
Körülbelül másfél hónappal ezelőtt vásároltam a még épp virágzó paradicsompalántákat a piacon. Reméltem lesz köztük sárgaszínű is, hát nem lett... (tovább…)
Körülbelül másfél hónappal ezelőtt vásároltam a még épp virágzó paradicsompalántákat a piacon. Reméltem lesz köztük sárgaszínű is, hát nem lett... (tovább…)
Nem unatkozik a Kaldeneker Lekvárosház szorgos csapata. A múlt héten sokat dolgoztunk a leves kollekció létrehozásával. Kész leveseket alkottunk, amik főként gyümölcsből készültek. Legfontosabb szempont az volt, hogy az elkészítésükhöz ne használjunk sűrítő lisztet vagy keményítőt. Annyi gyümölcsöt és zöldséget tettünk a fazékba, hogy saját magát sűrítse be kellően....
Prágát gyakran hívják „száztornyú városnak", „arany városnak", vagy egyszerűen a városok királynőjének. Mi elmentünk és megnéztük a királynő városát. (tovább…)
Szakács vendégként egy sajtos-spárgás pite receptet vittem a Csajoknak, viszont a spárgaszezonra való tekintettel több tippet is adtam a fogyókúrázóknak is a növény elkészítéséhez. (tovább…)