Halászlét a karácsonyi asztalra!
A hagyományos karácsonyi fogás elengedhetetlen levese a halászlé. Én pontyból készítem, sűrűn, ahogy a nagykönyvben meg van írva. (tovább…)
A hagyományos karácsonyi fogás elengedhetetlen levese a halászlé. Én pontyból készítem, sűrűn, ahogy a nagykönyvben meg van írva. (tovább…)
A körtét már 3000 éve termesztjük és szeretjük. Vitaminjai, ásványi anyagai immunerősítők. A Lekvárosházban is kedveljük, mert pompás lekvárokat készíthetünk belőle csipkebogyóval, fetekeribizlivel vagy fügével, de még vargányával is. Édes íze jól passzol a sós-pikáns sajttokkal, zöldfűszerekkel, borokkal, dióval. Ősszel van igazán a szezonja, most lehet raktározni belőle. ...
Rengeteg értékes érett bodzabogyó kínálja magát felhasználásra. Nyár elején mindenki a virágából készített szörpöt, de valahogy az érett bogyókkal kicsit mostohán bánunk. Pedig abból is készülhet lekvár, likőr, pálinka és szörp is, most az utóbbit főzünk belőle. (tovább…)
Természetesen nem hagyományosan készítjük el a szilvalekvárt. Egy finoman fűszeres verziót főztünk a NolTV videóján, mert az nem csak finom, de ajándékként is jól jöhet majd. Akinek ez sem elég, annak további tippeket adunk, hogyan és mivel variálhatja a megszokott ízeket. (tovább…)