Rozmaringos meggychutney
Sült pecsenyék, sajtok, rizses és tojásos ételek kiegészítője lehet ez a pikáns mártás.
Hozzávalók: 1,5 kg meggy, 20 dkg vöröshagyma, 1 csomag mazsola, 30 dkg cukor, 2,5 dl málnaecet, 1-2 szál friss rozmaring, két teáskanál őrölt gyömbér, só
A meggyet magozzunk ki, tegyük egy nagy lábasba és adjuk hozzá a következő anyagokat: a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, a mazsolát, a cukrot, a málnaecetet (ha nincs, akkor borecetet), a friss rozmaringot, az őrölt gyömbért és ízlés szerint sót.
Állandó kevergetés közben főzzük 40-45 percig. Ha csípősre szeretnénk készíteni, akkor 1-1 darab erős paprikát is tehetünk bele.
Forrón töltsük üvegekbe, azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre. Így tartósítószer nélkül tárolhatjuk hűvös és száraz helyen.
A befőzési eszközöket, kellékeket nálunk megvehetitek.
Programajánló: Készítsünk együtt lekvárt a főzőiskolában!
Próbáljátok ki a Lekvárosház fűszeres zöldséglekvárjait, szószait is!