

Mézeskalács fűszeres krémméz
2 680 Ft
A karácsonyi mézes sütemények fűszereit kevertük mézbe, csak pár kanállal kell hozzáadnod a sütemény tésztához. Keverheted a forró csokoládédba, vagy megcsorgathatod vele a sütőbe kerülő körtéket, almákat.
- Leírás
Leírás
A karácsonyi mézes sütemények fűszereit kevertük mézbe, csak pár kanállal kell hozzáadnod a sütemény tésztához. Keverheted a forró csokoládédba, vagy megcsorgathatod vele a sütőbe kerülő körtéket, almákat.
Összetevők: repceméz 99 %, mézeskalács fűszerkeverék 1 % (fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamon).
Felhasználása: mézeskalács vagy puszedli alaptésztába keverjük, de ízesíthetjük vele a forró csokoládénkat, megcsorgathatjuk vele a sütőbe kerülő körtéket vagy almákat. Kevéskét a reggeli joghurtunkba is kanalazhatunk belőle.
Súlya: 250 g
Ára/kg: 10320 Ft
Próbáljátok ki receptünket a fűszeres mézzel!
Diós mézeskalács sütemény
Hozzávalók: 50 dkg cukor, 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 50 dkg búzaliszt, 10 dkg méz, 6 db tojás, 1 teáskanál mézeskalács fűszerezésű méz, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 maréknyi darált dió
Elkészítése:
Csorgassuk a mézet, a mézes fűszer-keveréket egy keverőtálba, adjunk hozzá az öt tojást és a cukrot. Tegyük langyos helyre, majd habverővel keverjük az egészet habosra.
Egy másik edénybe szórjuk a liszteket, keverjük bele a szódabikarbónát, a darált diót.
Kis adagokban adjuk a lisztet a tojásos keverékhez, majd borítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára és gyúrjuk jól át. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, és különféle karácsonyi kiszúrókkal (szívecske, karácsonyfa, harang stb.) szaggassuk ki.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, tetejét felvert tojással kenjük meg, majd forró sütőben 180 fokon süssük 10 perc alatt pirosra.
Sütés előtt a figurákba nyomkodhatunk diódarabokat, színes cukorgyöngyöt is. Kihűlés után tegyük nagyobb befőttes üvegekbe, fémdobozba, vagy aggathatjuk a karácsonyfára is.





