Így készül a gyömbérszörp
Egyik nap a Csak Csajok című műsorban gyömbérszörpöt készítettünk. Most megnézhetitek miként készül.
Évente csaknem másfél millió tonna gyömbért fogyasztanak világszerte, a legtöbbet Dél-Kelet Ázsiában és Indiában.
A gyömbér a szusi egyik kiegészítője a waszabi és a daikon (jégcsapretek) mellett.
Évszázadok óta ízesítenek vele süteményeket, mézeskalácsot, kekszeket, s készül gyömbérsör is.
A gyömbér íze egyszerre kesernyés, csípős, édeskés, frissítő, fűszeres. A főtt gyömbér sokkal enyhébb ízű, mint a nyers.
A gyömbérrel jól harmonizáló borok például a fűszeres tramini vagy a (száraz vagy édes) muskotályok. (Forrás: Wikipédia)
HA szeretnéd megkóstolni a gyömbérszörpöt, akkor megvásárolhatod itt.