Süss magadnak kuglófot répával!
Helyes kis nyuszika jut eszembe a erről tortáról, akit beküldtek a boltba és répatortát kellet neki venni. Mihozzánk jöhet, mert a nagy sikerű muffin keverék után elkészítettük a sokmagos-sárgarépás sütemény keveréket. Igaz a répát és a többi nedves hozzávalókat nektek is be kell szereznetek. A sütemény bázisát képző keveréket mi összeállítottuk, innentől kezdve még a konyhában kevésbé jártas emberek is könnyedén el tudják készíteni.
Hozzávalók: 1 üveg sokmagos répakuglóf keverék, 28 dkg sárgarépa, 1 db narancs, 2 db tojás, 1.2 dl étolaj.
Mosd meg alaposan a narancsot, majd reszeld le a héját egy nagy tálba. Facsard ki a levét és azt is öntsd a lereszelt héjhoz. A megtisztított sárgarépát is reszeld vékonyra, tedd a tálba. Öntsd hozzá az olajat, és üsd bele a tojásokat. Keverd jól össze, majd kavard bele az üveg tartalmát. Kivajazott és liszttel meghintett kuglóf sütőformába kanalazd. Tedd előmelegített sütőbe, és 150-160 Celsius fokon süsd 40-50 percig. Ha elkészült borítsd egy nagy tányérra, hintsd meg porcukorral és kanalazz hozzá lekvárt.
Kenhetsz a tetejére krémsajtot: 10 dkg natúr krémsajt, 3-4 evőkanál porcukor, fél citrom reszelt héja és leve. A mázhoz tegyük a szoba-hőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálba, szórjuk rá a cukrot, a citromhéjat, és a citromlevet, majd elektromos keverővel keverjük tíz percig, míg habos nem lesz. Ha lekészült, kanalazzuk a kihűlt torta tetejére, majd vágjuk fel cikkekre. Melléje kanalazhatunk a maradék krémsajtból.
Szeretnél venni magadnak? Nézz körül a gyümölcsös finomságok között, találsz újdonságokat.