Sokmagos répatorta
Répát a sütibe? Nem olyan vad gondolat zöldségekkel feldobni a sütinket. A lereszelt répa jól illeszkedik a narancslével, a ropogós magvakkal, az illatos fűszerekkel. Az eredmény egy finom és egészséges sütemény. Nézzétek meg friss videónkat, hogy hogyan készült.
Hozzávalók: 2 nagyobb sárgarépa (lereszelve 28 dkg), 2 tojás, 15 dkg barnacukor, 1 marék mazsola, 1 db narancs, 10 dkg olajos mag keverék (pl. diákcsemege; de használhatunk vegyesen tök- és napraforgómagot, diót, mandulát és mogyorót is), 120 ml étolaj, 12 dkg búzaliszt, 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csipet só
A répákat megtisztítjuk és lereszeljük. Megszórjuk egy csipet sóval, beleütünk két egész tojást, hozzáadjuk az olajat és a fűszereket, a cukrot, majd jól összekeverjük. Egy kicsit pihentetjük, és addig sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát.
A répás keverékhez hozzáadjuk a magvakat is, belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a narancs levét, majd a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert liszttel is eldolgozzuk. A kész tésztát szépen belesimítjuk az előkészített tortaformába. De muffin formákban is megsüthetjük.
A formát előmelegített sütőbe tesszük és 140-150 fokon 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a süteményünk.
Tálaljuk karamellás banánlekvárral vagy más dzsemmel. Szórjuk meg porcukorral és díszítsük citromfűvel vagy menta levéllel.
Nézd meg a videót is!