Füge és Vilmos jó barátsága
A FEM3 Café délelőtti műsorában forgattunk. Igazi őszi dzsemmelés folyt, füge-vilmoskörte lekvárt készítettünk tokajival. Finom lett, próbáljátok ki ti is ezt a receptet, nézzétek meg a videót, hogyan készült.
Füge-vilmoskörte lekvár tokajival
Hozzávalók: 1,5 kg értett vilmoskörte, 6-7 db füge, 20-30 dkg cukor, fél citrom leve, 1 teáskanál pektin, 2 dl tokaji aszúbor
A meghámozott és kimagozott körtéket vágjuk apróra, tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a kisebb darabokra felvágott fügét. Lassú tűzön állandóan kevergetve főzzük háromnegyed órán keresztül. Keverjük össze a pektint a cukorral, majd adjuk a lekvárhoz. Ízesítsük citromlével és a borral. Főzzük még öt percig, majd töltsük tisztára mosott üvegekbe. Zárjuk le azonnal és állítsuk fejre öt percig.
A fügés dzsem kiválóan illik sajtokhoz, sültekhez, pástétomokhoz és édességekhez is.
Szalai Viviennel és Váczi Gergővel |
Nézzétek meg a műsor videóját is!
Két részletben tekinthető meg:
1. rész .
2. rész
Forrás: FEM3 Café