Gyömbéres chiliszósz csirkéhez, halhoz
Új videónkon kedvenc gyömbéres chiliszószomat készítem el, melybe bele lehet tunkolni a grill csirkét, a rántott halat, a grillezett sajtokat, de saláta dresszinghez is lehet használni. A szósz tartósítószer nélkül eltartható a szokásos fejre fordítós módszerrel. Kápiából, kaliforniai paprikából, de akár pirosra beérett lecsó paprikából is elkészíthető.
Hozzávalók: 80 dkg kápia paprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 5-6 dkg chilipaprika, 15 dkg cukor, 2 evőkanál keményítő, fél citrom leve, fél dl almaecet, só
Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Teszünk bele sót, cukrot, 10-15 percig főzzük, majd citomlével és almaecettel ízesítjük. A vízzel kikevert keményítővel kicsit besűrítjük. Még egyet forralunk rajta, majd tölcsér segítségével a kimosott üvegekbe töltjük. Fordítsuk öt percre fejre az üvegeket, hogy sokáig elálljon a szószunk.
Nézd meg a NolTV videóját is!