



Virágos sókülönlegességek
1 380 Ft
Sókülönlegességeket kínálunk a világ minden részéről a főzés szerelmeseinek.
- Leírás
- További információk
Leírás
Namíbiai sógyöngy virágokkal
Ehető kék virágokkal, Erikával és lila szarkalábbal kevert namíbiai sógyöngy, egy rendkívül ritka és legalább annyira érdekes, prémium minőségű, tengeri sókülönlegesség Namíbiából, ahol a Föld legöregebb sivataga, a Namíbiai sivatag és az Atlanti Óceán találkozik. A sógyöngyöket a természet hozza létre és formálja; „alapanyagai” a Benguela áramlattal érkező antarktiszi tiszta, jeges tengervíz, a forró sivatagi nap és folyamatos hullámzást biztosító állandó, erős, forró délnyugati Berg szél. Először sóvirághoz hasonló sókristályok jelennek meg a sólepárló medencék vizének felületén, vékony rétegben. Ahogy ezek nőnek, lesüllyednek a víz aljára. Itt, az állandó, erős délnyugati szelek a medencék alján levő sókristályokat addig görgetik, amíg azok, gyöngyökké nem formálódnak. Kézzel gyűjtik be. Mivel a természet alakítja ezeket, minden gyöngy különböző formájú és nagyságú. A nagyobb gyöngyöket használhatjuk fűszerdarálóban, a kisebb szemeket pedig hagyományos, durva tengeri só helyett. Finomítatlan, adalékanyag-mentes, a tengeri sókra jellemző ásványi anyag tartalmát megőrizte. Színe fehér, állaga kemény, lágyan sós. És mint minden só, elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édest vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).
Felhasználás
Szemet gyönyörködtető látvány dekorsóként, de kiváló utóízesítésre is. Különösen jól mutat egy sómalomban, akár önmagában, akár zöldfűszerekkel, vagy borsokkal keverve.
Szórjuk salátára, carpaccio-ra, nyers ételekre, grillezett halra, -tenger gyümölcseire, -zöldségekre, steakre, sötét színű krémlevesekre, sós lassi-ra, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra. Hintsük péksütemények, kenyerek tetejére, és úgy süssük meg.
Perzsa rózsavirágos só
Durvaszemű, finomítatlan lágy földközi-tengeri só, Spanyolországból, bio iráni rózsaszirmokkal vegyítve. Egzotikus, aromás, illatos, virágos, selymes ízű, Marokkóban különösen népszerű sókülönlegesség. Keleti hangulat, szemet gyönyörködtető látvány az asztalon, egy sómalomban!
Felhasználás
Utóízesítésre, ill. dekorsóként/dekorfűszerként érdemes használni, ízvilága és kinézete így tud legjobban érvényesülni.
Fűszerezzünk vele salátaönteteket, szószokat, otthon készített harissát, chutney-t, khoresh-t (iráni hússal készített pörkölt). Szórjuk salátákra, rizsre, kuszkuszra, terrinekre, zöldségekre, túróra, halra, tenger gyümölcseire, fehér húsokra, bárányra, gyümölcsökre, gyümölcssalátákra.
Vegyítsük el krémsajtban, joghurtban, adjuk gyógynövényes kenyerek, sós kelt tészták, palacsinta alapmasszájához.
Használjuk desszertekhez, egyszerre ízesít és dekorál. Szórjuk csokoládé mousse-ra, túrótortára, gyümölcs fagylaltokra, vanília soufflé-ra, perzsa rózsavíz pudingra, perzsa baklavára, stb.
Tengeri só hibiszkuszvirággal
Tengeri só szárított, őrölt bio hibiszkuszvirággal (15%) keverve. Gyönyörű burgundivörös színű, kifejezetten illatos ínyenc sókreáció, leginkább utóízesítésre és díszítésre. Sós, savanykás, enyhén gyümölcsös-virágos tónussal.
De mi is a hibiszkusz? A mályva családhoz tartozó, trópusi/szubtrópusi virágzó növény, amelynek virágját használja a gasztronómia. A gyümölcsteák elterjedt adaléka, de más italokhoz is hozzáadják. Süteményekhez, desszertekhez, péksüteményekhez adagolják előszeretettel, nemcsak a színe miatt, hanem kellemesen savanykás, gyümölcsös íze miatt is.
Felhasználás
Különleges utóízesítő grillezett/BBQ/alufóliába csomagolt és grillen sütött halhoz, -tenger gyümölcseihez, -fehér húsokhoz, -steakhez, -zsenge zöldségekhez, -gyümölcsökhöz.
Isteni zöld- vagy paradicsomsalátára, olívaolajban megforgatott sült újburgonyára, egyszerű párolt rizsre, avokádókrémes vagy sajtkrémes pirítósra, lágytojásra, tükörtojásra, füstölt nyers lazacra, friss sajtfélékre (chevre, ricotta, tehéntúró, mozzarella, mascarpone), párolt spárgára, popcornra, sütés előtt kenyérlepényekre (pl. focaccia), sós krékerekre, joghurtra, sós lassira szórva.
Nagyon jó gyümölcsös sütemények/lepények, muffinok, cukormáz, kézműves bonbonok, fagyi, szorbé, puding, forró csoki tetején.
Zseniális „ízesítő” hideg gyümölcslevesekhez, édesebb friss gyümölcsökhöz (pl. körte, mangó, görögdinnye), gyümölcssalátákhoz.
Kiváló pohárszélek (koktél- és moktél, pl. Margarita, Martini; mezcal; tequila; hibiszkuszos üdítő, pl. agua de Jamaica), tálalás előtt tányérok díszítésére.
Színes virágos kristálysó
Ehető, színes virágokkal (lila szarkaláb, Erika virág, rózsa, bazsarózsa, kék búzavirág, körömvirág) kevert durvaszemű, finomítatlan, jódozatlan rózsaszín himalája kristálysó. A só Észak-Pakisztán Punjab tartományából származik. Valójában nem is a Himalája hegységből termelik ki, hanem attól egy többszáz km-re fekvő, Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál fekszik. A mai napig többnyire kézi kitermelés folyik ezekben a bányákban. A himalája só tulajdonképpen egy – a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt – lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt nem érte szennyeződés, Földünk egyik legtisztább sójának tartják. A sószemcsék színe változó, van köztük fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín, vörös. Ez nemcsak általánosan a magas ásványi anyag tartalmának köszönhető, a vas jelenléte és annak mennyisége befolyásolja leginkább, hogy a sószemcse színe milyen lesz: minél több benne a vas, annál sötétebb rózsaszín, narancssárga vagy vörös lesz. 84 különféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, klórt, bórt, fluort, jódot, cinket, szelént, rezet stb. Sóssága lágyabb, kevésbé hat sósnak az asztali sókhoz és más kősókhoz viszonyítva.
Felhasználás
Szemet gyönyörködtető látvány dekorsóként, de kiváló utóízesítésre is. Különösen jól mutat egy sómalomban, akár önmagában, akár pluszban zöldfűszerekkel, vagy borsokkal keverve.
Megdarálva szórjuk salátára, carpaccio-ra, nyers ételekre, grillezett halra, -tenger gyümölcseire, -zöldségekre, steakre, krémlevesekre, sós lassi-ra, ricottára, burratára, mozzarellára, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra. Hintsük péksütemények, kenyerek tetejére, és úgy süssük meg.
További információk
Tömeg | N/A |
---|---|
Válassz sót | Namíbiai sógyöngy virágokkal, Perzsa rózsavirágos só, Színes virágos kristálysó, Tengeri só hibiszkuszvirággal |
Kapcsolódó termékek
-
-
NARANCSOS OLÍVAOLAJ 250 ml
2 890 FtOriginal price was: 2 890 Ft.2 312 FtCurrent price is: 2 312 Ft.Kosárba teszem -
-
Marokkói sós citrom
2 980 FtOriginal price was: 2 980 Ft.2 384 FtCurrent price is: 2 384 Ft.Kosárba teszem