Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Csokoládés körtepite karamellszósszal

  • Home
  • Rovatok, Receptek
  • Csokoládés körtepite karamellszósszal
csokoládés körtepite

Csokoládés körtepite karamellszósszal

samadhi2020-06-08T20:12:13+02:00

Igazi kényeztető csokoládés nyalánkság. Ha valami különlegessel lepnéd meg a szerelmesek napján a kedvesed, ez a desszert tökéletes választás. A csoki töménységet ellensúlyozni tudjuk a körtével. A karamellszósszal jobban bűnbe eshetünk 🙂

csokoládés körtepite

Hozzávalók: 1 kg érett körte, 20 dkg keserű csokoládé, 25 dkg cukor, 1 csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 4 db tojás, 18 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál sütőpor, 20 dkg őrölt dió, 4 evőkanál tej, 25 dkg vaj

A karamellszószhoz: 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál vaj vagy 1 üveg Sós karamellkrém a Lekvárosházból

A körtéket hámozzuk meg, vágjuk négyfelé és hasítsuk ki a magházát. Ha túl nagyok a negyedek, akkor még vágjuk hosszában kétfelé. Tegyük az összetört csokoládét egy kis lábasba, majd a lábast tegyük vízgőz fölé. Párszor megkevergetve olvasszuk fel.

csokoládés körtepite

A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, majd elektromos keverővel addig keverjük, míg könnyű és habos nem lesz. Utána egyenként keverjük hozzá a tojásokat, kanalazzuk bele a sütőporral, kakaóval összekevert lisztet. Dolgozzuk hozzá a tejet, az olvasztott csokoládét és a darált diót. Öntsük a masszát egy nagy tepsibe, egyengessük el a tetejét simára, majd nyomkodjuk bele szép sorjában a körtecikkeket. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35-40 percig.

Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg fogvájóval, és ha nem ragad a tészta rá, biztosak lehetünk, hogy átsült a sütemény.

Az elkészült desszertet vágjuk kockákra, a tetejét szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg a karamellszósszal. Kanalazhatunk hozzá még vaníliafagylaltot.

A karamellszószhoz szórjuk a cukrot egy kis lábasba, majd pirítsuk aranybarnára. Tegyük bele a vajat, keverjük jól el és öntsük fel a tejszínnel. Kis lángon addig forraljuk, míg a karamell teljesen el nem olvad. Tálalhatjuk sós karamellkrémmel is.

Valentin-napra meglepheted még kedvesedet magas gyümölcstartalmú lekvárokkal, egy jó szakácskönyvvel, vagy egy kis egészséges rágcsálnivalóval, finom kekszekkel. Meglepetéscsomagot is tudunk készíteni, azaz a megrendelt finomságokat annak a címére szállítjuk ki, akinek a megrendelő a meglepetést szánja 🙂

  • Akció
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Prémium lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekeknek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Sütés-főzés
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Szeszes italok
  • Gin & Tonic
  • Könyv

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Információk
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram
  • Kosár
  • Receptek
  • Rólunk
  • Üzlet
  • Viszonteladói rendelés

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Akció
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Prémium lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekeknek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Sütés-főzés
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Szeszes italok
  • Gin & Tonic
  • Könyv