Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Finom pácok csirkepecsenyéhez

  • Home
  • Receptek
  • Rovatok, Receptek
  • Finom pácok csirkepecsenyéhez
masszirozott csirke

Finom pácok csirkepecsenyéhez

samadhi2016-04-14T23:00:00+02:00

A grillszezon főszereplői az illatos pecsenyék. Az egyik legnépszerűbb húsféle a csirkemell, csirkecomb, melyet semleges íze miatt jól lehet fűszerezni. A fűszeres pácokkal előkészített hús gyorsan megsüthető. Most egy rozmaringos-fokhagymás és egy curry-s joghurtos változattal ismerkedhettek meg. A pácolási praktikákat a FEM3 műsorában is bemutattam, megnézhetitek a videón!
masszirozott csirke

Mediterrán fűszerekkel masszírozott csirkecomb

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, olívaolaj, pár szál friss rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, fél marék olajbogyó

A csirkecombokat vágjuk kétfelé, tegyük egy jól zárható zacskóba. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát, az összevágott rozmaringot, daráljunk rá borsot, csorgassuk rá az olívaolajat és tegyük bele az olajbogyót. Zárjuk le a zacskót, majd jó alaposan masszírozzuk meg. Hagyjuk állni egy éjszakát, utána tepsibe téve 150 fokon 45-50 perc alatt süssük meg a sütőben vagy kerti grillen. A joghurttól lnagyon omlós lesz

Curry-s joghurtos csirkemell

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 pohár natúr joghurt, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, darált bors (ananász a nyársakhoz), bambuszpálcika

nyars

A csirkemelleket tegyük egy nagy tálba, ha nyársakat szeretnénk belőle készíteni, akkor előtte a húst vágjuk falatnyi darabokra. Kanalazzuk rá a joghurtot, tegyük hozzá a fűszerkeveréket és alaposan keverjük össze. Legjobb, ha egy napot pácoljuk. A melleket forrósított vajban, olívaolajon, vagy parázson süssük pirosra. Ha felkockáztuk a húst, akkor húzzuk fel beáztatott bambuszpálcikákra és úgy tegyük a grillrácsra. A húskockák közé ananászkockákat is fűzhetünk, akkor még izgalmasabb lesz a fogás.

Ehhez a fogáshoz ajánljuk a Lekvárosház india szilvachutney-ját is!

Pácoláshoz ajánljuk még további zöldséglekvárjainkat.

Nézzétek meg a FEM3 videóját is a pácolásról!

 

  • Akciók
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Szeszes italok
  • Partikellékek

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Kosár
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Akciók
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Szeszes italok
  • Partikellékek