Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Hej, paprika, paprika, ugorj be a fazékba! lekvár lesz belőled

  • Home
  • Receptek
  • Rovatok, Receptek
  • Hej, paprika, paprika, ugorj be a fazékba! lekvár lesz belőled
sült paprika

Hej, paprika, paprika, ugorj be a fazékba! lekvár lesz belőled

samadhi2018-10-10T23:00:00+02:00

Házi paprikalekvárt készítünk úgy, hogy tartósítószer és adalékanyagok nélkül is évekig elálljon, és a konyhát se kelljen újra festeni. A paprikalekvárt sajtokhoz, pástétomokhoz, grill ételekhez, szendvicsekhez fogyasztjuk. A befőzés kellékeit – üveget, pektint, tölcsért – rendeld meg hozzá a boltunkból.

sült paprika

Hozzávalók: 2 kg kápia, paradicsom- vagy piros kaliforniai paprika, 1 csípős paprika, 1 citrom, 3 evőkanál ecet, 10 dkg cukor, 2 teáskanál pektin

A paprikalekvárhoz először meg kell sütnünk a megmosott paprikát. A paprikákat – a csípőset is –  sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd jó forró sütőbe toljuk. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A sült paprikát vegyük ki a sütőből, és amikor már meg tudjuk fogni – kicsit kihűlt –, akkor a héját húzzuk le, a csumáját szedjük ki, és a paprikahúst tegyük egy lábasba. Kézi mixerrel pürésítsük.

paprikalekvár

A pürét tegyük fel főni, de lassan, folyamatosan kevergetve főzzük, sózzuk meg, öntsünk bele citromlevet, egy kevéske ecetet (pl. alma ecetet, fehér borecetet). A cukrot egy kis edényben keverjük el a pektinnel – mely egy természetes zselésítő anyag –, majd adjuk a paprikaszószhoz, be fogja sűríteni. Alaposan kevergessük el, forraljuk ki.

A még forró lekvárt tölcséren keresztül tisztára mosott üvegekbe szedjük, a tetőt azonnal rácsavarjuk, majd az üvegeket 5 percre a fejük tetejére állítjuk. Így biztosítjuk, hogy a lekvár tartósítószer nélkül is elálljon.

Tipp: adhatjuk sajtokkal, pástétommal, szendvicshez, vagy grillezett húsok, halak és zöldségek mellé. Összekeverhetjük forró főtt tésztával, így pillanatokat alatt kész az ebéd.

Te is szeretsz befőzni, lekvárokat, szószokat készíteni? A befőzési kellékeket, üvegeket, eszközöket, hozzávalókat megtalálod oldalunkon.

A paprikalekvárt elkészítve is megrendelheted, ha ahhoz van inkább kedved.

  • Anyák napja
    • Ajándékcsomag összeállítások
    • Lekvár
    • Főzés szerelmeseinek
    • Édességek
    • Tea különlegességek
    • Szappanok
  • Akció
  • Lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Partikellékek

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Információk
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram
  • Kosár
  • Receptek
  • Rólunk
  • Viszonteladói rendelés

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Anyák napja
    • Ajándékcsomag összeállítások
    • Lekvár
    • Főzés szerelmeseinek
    • Édességek
    • Tea különlegességek
    • Szappanok
  • Akció
  • Lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Partikellékek