Heti kedvencünk a körte
A körtét már 3000 éve termesztjük és szeretjük. Vitaminjai, ásványi anyagai immunerősítők. A Lekvárosházban is kedveljük, mert pompás lekvárokat készíthetünk belőle csipkebogyóval, fetekeribizlivel vagy fügével, de még vargányával is. Édes íze jól passzol a sós-pikáns sajttokkal, zöldfűszerekkel, borokkal, dióval. Ősszel van igazán a szezonja, most lehet raktározni belőle.
Csipkebogyós körtedzsem – Új recept, most még több csipkebogyóval készül!
A körte és a csipkebogyó az ősz termései. Ezek kombinációja ihletett ennek a finomságnak az elkészítésre. Mézédes és szaftos körtéből és tűzpiros vadrózsatermésből készült dzsem. Csökkentett cukortartalmú, így megőrizve a dzsem gyümölcsös aromáját. A csipkehús a dzsemkészítés legvégén kerül a lekváros fazékba, megőrizve C-vitamin tartalmának nagy részét.
Diétás változaban is kapható a csipkebogyós körtedzsem
Vilmoskörte-fekete ribizli lekvár
Érett illatos és szaftos vilmoskörtéből és fekete ribizliből, kevés cukorral készült lekvár. A rövid főzési időnek köszönhetően tápanyagtartalma nem károsodott.
Ajánljuk pitékhez, palacsitába, csokis süteményekhez, vanília fagyihoz. Diétás válozatban is kapható!
Plusz egy finom recept videóval: Füge és Vilmos jó barátsága
A FEM3 Café délelőtti műsorában forgattunk. Igazi őszi dzsemmelés folyt, füge-vilmoskörte lekvárt készítettünk tokajival. Finom lett, próbáljátok ki ti is ezt a receptet, nézzétek meg a videót, hogyan készült.