Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Készítsetek aszalt paradicsomot!

  • Home
  • Receptek
  • Rovatok, Receptek
  • Készítsetek aszalt paradicsomot!
aszalt_paradicsom_1

Készítsetek aszalt paradicsomot!

samadhi2013-07-16T22:00:00+02:00

A legfinomabb aszalt paradicsom az apróméretű koktél- vagy más néven cseresznyeparadicsomból készíthető. Izgalmasabb, ha többféle színűt sikerül vásárolnunk.

aszalt_paradicsom_1

Az egyik munkámhoz kellett aszalt paradicsom, és nekiláttam elkészíteni. Még régebben vásároltam Cannes-ban a piacon frissen aszalt apró mézédes paradicsomokat, ami olívaolajjal volt meglocsolva, és egy kis dobozban lehetett megvenni. Meleg spenótsalátát készítettem, széttépkedett morazzella sajttal a tetején, és erre került a paradicsom.

Elkészítése:

Az apró paradicsomokat (ha van lehetőségünk, vásároljunk sárgát is, így sokkal színesebb lesz a salátánk tőle) vágjuk kétfelé. Tegyük vágásfelületével felfelé egy sütőpapírral borított tepsire, majd enyhén szórjuk meg tengeri sóval, daráljunk rá borsot, hintsük meg szárított oregánóval és kakukkfűvel. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a sütőbe. A sütőt kapcsoljuk hőlégkeveréses funkcióba, és állítsuk 60 fokra. Időnként nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára ki tudjon jönni, majd aszaljuk körülbelül 3-4 órán keresztül. Az így megfonnyadt paradicsomokat hagyjuk még egy éjszakát a tepsin, utána tegyük befőttes üvegekbe. Tegyünk hozzá per gerezd fokhagymát, majd öntsük fel olívaolajjal. Hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásáig, ott egy-két hétig eltartható.

Készítsetek aszalt paradicsomot!

Felhasználása:

Én meleg spenótsalátát készítettem, erre került belőle. De belesüthetitek kenyérbe, vagy egész egyszerűen sajtok mellé elfogyaszthatjátok.

Hozzávalók:

  • 3 mozzarella golyó
  • 50 dkg friss spenótlevél
  • 10-12 szem aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • csipetnyi só
  • olívaolaj

Készítsetek aszalt paradicsomot!

Elkészítés:

Felforrósítunk egy pár evőkanál olívaolajat, majd beletesszük a vékonyra felvágott fokhagymát. Ezután beletesszük a serpenyőbe a megmosott spenótleveleket és állandó kevergetés mellett addig hagyjuk a tűzön, amíg megfonnyad. Kevés sóval, szerecsendióval és borssal ízesítjük.

Tegyük egy nagy tányérra, majd tépkedjünk a tetejére a mozzarellából. Rakjunk mellé aszalt paradicsomot. Rozmaringos focacciával kínáljuk. 

Te is szeretsz befőzni, szószokat, különleges dolgokat eltenni? A befőzési eszközöket, hozzávalókat megrendelheted boltunkból.

  • Akció
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Prémium lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekeknek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Sütés-főzés
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Szeszes italok
  • Gin & Tonic
  • Könyv

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Információk
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram
  • Kosár
  • Receptek
  • Rólunk
  • Üzlet
  • Viszonteladói rendelés

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Akció
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Prémium lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekeknek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Sütés-főzés
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Szeszes italok
  • Gin & Tonic
  • Könyv