Könnyű dinnyés saláták
A görög- és sárgadinnyét sós sajtokkal, sonkával is lehet fogyasztani. Három receptet mutatunk be, ahol a brie, a mozzarella és a feta sajtot hozzuk össze az édes gyümölccsel. Grillpartik sztárjai lehetnek ezek a saláták, de könnyű ebédnek vagy vacsorának is ajánljuk egy pohár finom borral vagy limonádéval. A saláták tálalásához ajánjuk a csatos üvegekeinket.
.
A következő salátát nagyon egyszerű összedobni, és akár csatos üvegben is bevihetjük a munkahelyünkre ebédre. Ha otthon vendégeknek tálaljuk, akkor is jól mutat az üvegben. Néhány szelet pirított bagettel fogyasszuk.
Hozzávalók: 1 db széles szájú befőttesüveg, egy fél mézédes sárgadinnye, 6-7 vékony szelet füstölt sonka, fél csokor petrezselyemzöld vagy egy-egy marék rukkola vagy más zöld salátakeverék, 1 db brie sajt, pár evőkanál olívaolaj
A megmosott petrezselyemzöldet tépkedjük az üvegek aljára, majd tegyük rá a dinnyekockákat. Helyezzük rá a rózsákra hajtott sonkát és a kockára vágott sajtot. Tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Fogyasztáskor csorgassuk meg pár evőkanál olívaolajjal.
Mentás görögdinnye saláta
Dinnye, menta és feta sajt. Külön-külön is finom, de salátának elkészítve, mindenki kedvence lehet a tikkasztó melegben.
Hozzávalók: 1 kg görögdinnye, 2 ág friss mentalevél, 20 dkg feta sajt, olívaolaj, darált feketebors
Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centis kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. Így a vízben, könnyen kihullik a magja. Tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le jól, majd borítsuk az egészet egy nagy salátástálba.
Kockázzuk fel körülbelül egy centis darabokra a feta sajtot, majd azt is tegyük a dinnye tetejére. Tépkedjük rá a mentaleveleket, daráljunk rá feketeborsot, majd csorgassuk meg pár evőkanálnyi olívaolajjal. Óvatosan, kezünkkel keverjük össze, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy jéghidegre hűljön, majd salátástálba tálaljuk. A saláta grill pecsenyékhez is illik.
Fűszeres mozzarella dinnyével
A mozzarellát nem csak paradicsommal élvezhetjük. A nyár gyümölcsei is jól kijönnek vele, hát még az isteni friss zöldfűszerek!
Hozzávalók 4 személyre: 2 db kisebb méretű sárgadinnye, 2 csomag mozzarella golyó, 1-1 ág friss rozmaring, oregánó, bazsalikom, snidling, őrölt feketebors, 4 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve
A mozzarella golyókat tegyük szűrőedénybe, várjunk míg a savó jól lecsepeg, majd tegyük egy tálba. Aprítsuk össze a megmosott fűszerek leveleit, majd szórjuk a sajtra. Őröljünk rá borsot, csorgassunk rá olívaolajat és citromlevet. Forgassuk jól össze és tegyük pár órára a hűtőbe.
Vágjuk kétfelé a dinnyéket, kanállal szedjük ki a magot, majd cikkezzük fel. A cikkekből éles késsel vágjuk ki a dinnye húsát, majd daraboljuk háromba. Rendezzük el nagy tányérokon, tetejére tegyünk a fűszeres sajtgolyókból, csorgassuk meg az egészet olívaolajjal, daráljunk rá borsot. A tányérokat díszítsük friss fűszerágakkal.
A tálaláshoz ajánljuk csatos üvegeinket, melyekből kisebb és nagyobb méretűek is kaphatók. A salátákat ebbe előre össze lehet rakni, piknikezéskor csak elő kell venni és meglocsolni egy kis öntettel. Az üvegekben desszerteket, limonádét is lehet tálalni.
Korábbi csatos üveges ötleteinket itt találhatod.
Újdonságok, naponta friss hírek, ajánlatok és akciók találhatók Facebook oldalunkon. Csatlakozz hozzánk és részt vehetsz nyereményjátékainkon is!