Málnás-bodzás rebarbara gin
Nyáreleji partira készülhet ez a meglepetés ital. Illatos, gyümölcsös és finom. A tátaláshoz használjunk trendi csatos üveget. Pár kortynyi likőrt öntsünk kancsókba, majd tegyünk bele mentát, citromfüvet, pár karika citromot, és öntsük fel szódavízzel vagy tonikkal.
Hozzávalók: rebarbara, 40 dkg kristálycukor, 8 dl gin, fél maréknyi málna vagy eper, 2-3 db bodzavirág
Vágjuk egy centis darabokra a megmosott rebarbaraszárat, tegyük egy tálba a málnával, a bodzavirággal együtt és szórjuk rá a cukrot. Keverjük jól össze, és hagyjuk állni egy napon keresztül, hogy jól kioldódjanak az ízek.
Másnap tegyük jól zárható üvegekbe és öntsük fel a ginnel. Pár naponta kicsit rázzuk fel, hogy a cukor jól el tudjon olvadni. Négy hét után máris fogyasztható.
Fogyaszthatjuk likőrként jégbe hűtve jéggel, citromkarikával, de akár vendégváró frissítőt is készíthetünk. Pár kortynyi likőrt öntsünk kancsókba, tegyünk bele mentát, citromfüvet, pár karika citromot, majd öntsük fel szódavízzel vagy tonikkal.
Ajánljuk a tálaláshoz a Weck kancsóüveget és a 600 ml-es csőüveget. Szervírozáshoz a hatszögletű csatosüvegünket használhatjuk.
Próbáld ki az epres-bodzás vodalikőrt is!
Kövess minket a Facebookon is! Minden nap akciókkal, különleges ajánlatokkal, receptekkel várunk.
2017.05.23.