Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Marcipános és málnás kajszilekvár

  • Home
  • Receptek
  • Rovatok, Receptek
  • Marcipános és málnás kajszilekvár
barackos650

Marcipános és málnás kajszilekvár

samadhi2020-06-08T20:12:16+02:00
Nincsen befőző szezon baracklekvár főzés nélkül. Kedvenc sárgabarackos receptjeinket most egy kis marcipánnal és málnával gazdagítjuk. Próbáljátok ki mind a két változatot Ti is! A befőzés eszközeit a boltunkból rendelhetitek meg a lekvárokhoz. A lekvárfőzést a FEM3 videóján is megnézhetitek.
 
barackos650

 
Marcipános kajszilekvár
 
Hozzávalók: 10 kg érett kajszibarack, 2 kg cukor, 15 dkg marcipánmassza, 150 ml amarettó likőr, 1 citrom leve, 3-­4 teáskanál pektin

A megmosott barackok magjait szedjük ki, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük fel főni. Kevergetve addig főzzük, amíg a barackok szét nem főnek. Adjuk hozzá a lereszelt marcipánt. Keverjük össze a maradék cukrot a pektinnel és keverjük a lekvárhoz. Ízesítsük citromlével. Forraljuk még öt percig, utána töltsük tiszta lekvárosüvegekbe a még forrásban lévő lekvárt. Könnyebb a lekvárt betölteni a lekvárbetöltő tölcsérünkkel. Zárjuk le és azonnal állítsuk fejre öt percre az üvegeket. Ezzel a módszerrel nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez. Az üvegekre ragasszunk szép címkét is.

barackos1 650

Málnás kajszilekvár

Hozzávalók: 10 kg érett kajszibarack, 2 kg cukor, 50 dkg málna,1 citrom leve, 3-­4 teáskanál pektin

A megmosott barackok magjait szedjük ki, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük fel főni. Kevergetve addig főzzük, amíg a barackok szét nem főnek. Adjuk hozzá a málnát és főzzük még öt percig. Keverjük össze a maradék cukrot a pektinnel és keverjük a lekvárhoz. Ízesítsük citromlével. Forraljuk még öt percig, utána töltsük tiszta lekvárosüvegekbe a még forrásban lévő lekvárt. Zárjuk le és azonnal állítsuk fejre öt percre az üvegeket. Ezzel a módszerrel nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez. Az üvegekre ragasszunk szép címkét is.

barackos2 650

A lekvárfőzést a FEM3 videóján is megnézhetitek.

 

  • Akciók
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Szeszes italok
  • Partikellékek

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Kosár
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Akciók
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Szeszes italok
  • Partikellékek