Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Narancsos céklalekvárt főztünk

  • Home
  • Rovatok, Receptek
  • Narancsos céklalekvárt főztünk
ceklalekvar3_480

Narancsos céklalekvárt főztünk

samadhi2020-06-08T20:12:15+02:00

Mostohazöldségünk a cékla, pedig nagyon egészséges, készíthetünk belőle levest, köretet, salátát, de akár édességet is. Ha hiszitek, ha nem, narancsos céklalekvárt készítettem belőle, amit húsokhoz, grillezett sajtokhoz, kacsasültekhez fogyaszthatunk. Videón is megnézhetitek, hogyan készült.

.ceklalekvar3_480

Hozzávalók 8 db 3 dl-es üveghez: 1 kg cékla, 2 alma, narancs, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 narancs, 4-5 babérlevél, 0,5 l narancslé, só, chilipaprika, 2 teáskanál pektin, 1 dl almacet, 30 dkg cukor

A céklát egészben megfőzzük – sós vízbe tesszük fel fönni, lassan főzzük, kb. 1,5-2 óra múlva lesz kész. Ha megfőtt, kihűtjük, majd a héját lehúzzuk, lereszeljük. Két almát is hozzáreszeltünk. Egy kezeletlen héjú narancsot megmosunk, majd a héját vékonyan lehámozzuk krumplihámozóval – hogy a fehér része ne kerüljön bele –, és a narancshéjat vékony csíkokra felvágjuk, félretesszük.

ceklalekvar1_480

A meghámozott narancsról lehúzzuk a fehér héját, felszeleteljük és a céklás almához adjuk, hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, az őrölt köményt, pár babérlevelet, sót. Öntsük hozzá még a cukrot és tegyük fel főni. Amikor már szépen rotyog, akkor hozzáadjuk a narancshéjat, megkóstoljuk, utánasózzuk, ha kell, jöhet bele egy kis őrölt chili, almacet (lehet balzsamecet, borecet is), majd besűrítjük egy kis cukorral elkevert pektinnel. Ha kész, tisztára mosott üvegekbe töltjük, a lezárt üveget öt percre fejre állítjuk.
A vasárnapi pecsenye mellé már tálalhatjuk is!

ceklalekvar2_480

A lekvárt ezekbe az üvegekbe töltöttük.

A lekvárokat betöltő tölcsér segítségével könnyebb az üvegekbe kiadagolni.

Nézd meg a NolTV videóján, hogyan készült!

 

További céklás finomságok receptjét találjátok ezen a linken.

  • Akció
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Prémium lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekeknek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Sütés-főzés
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Szeszes italok
  • Gin & Tonic
  • Könyv

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Információk
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram
  • Kosár
  • Receptek
  • Rólunk
  • Üzlet
  • Viszonteladói rendelés

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Akció
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Prémium lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekeknek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Sütés-főzés
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Szeszes italok
  • Gin & Tonic
  • Könyv