Őszibarack lekvár vaníliával
Már találkozhatunk a piacon gyönyörű őszibarackokkal. Nekünk a fehérhúsú a kedvencünk, készítettünk belőle egy nem mindennapi lekvárt. A befőzéshez való kellékeket – pektint és üvegeket a boltunkból vásároltuk. Te is rendelhetsz belőle.
Hozzávalók:
- 1,5 kg őszibarack,
- fél vaníliarúd,
- 30 dkg cukor,
- 2 teáskanál pektin,
- fél citrom leve.
A barackot megmossuk és lehúzzuk a héját. (Ha nem jön le, akkor dobjuk egy-két perce őket forró vízbe, majd tegyük hideg vízbe, és utána könnyen lehúzható lesz a héj.). Ezután a barackot kimagozzuk és feldaraboljuk, hozzáadjuk a cukrot.
A vaníliát hasítsuk fel és a magokat is kaparjuk bele a gyümölcsbe. Tegyük fel főni, ha szükséges, kézi mixerrel pürésítsük.
A pektint elkeverjük egy kis cukorral, és azt is hozzáadjuk, hogy egy kicsit sűrűbb legyen a dzsemünk. Megkóstoljuk, hogy elég édes-e a lekvár. Hozzáadjuk még a citromlevet, még egyet rottyantuk rajta, és utána tölcsér segítségével betöltjük a tisztára mosott üvegekbe. A lezárt üvegeket öt perce fejre állítjuk, így biztosan nem fog megromlani a lekvárunk, és már mehet is a kamra polcára pihenni.
Nézzétek meg a FEM3 videóját is:
Csatlakozz hozzánk a Facebookon is: kedvező ajánlatok, Lekvárosház akciók, receptek várnak oldalunkon.