Rebarbarás pogácsa és rebarbarás-meggy szörp
A FEM3 Café konyhájában mutattam be, hogyan lehet feldolgozni a rebarbarát, mire érdemes odafigyelni, és mivel lehet párosítani ezt az egészséges növényt. A műsorban készítettem vele meggy szörpöt és édes pogácsát is. A szörphöz az üvegeket megrendelhetitek a boltunkból. A műsort videón is megnézhetitek.
Rebarbara szörp piros bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók: 1 kg rebarbaraszár, 1 marék piros bogyós gyümölcs, 1,5-2 liter víz, 0,5 teáskanál citromsav, 20-30 dkg cukor, fél rúd vanília
A rebarbaraszárakat mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel egy centis darabokra. Adjuk hozzá a felhasított vaníliát, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd gyújtsunk alá. Pár darabka fahéjrudat is tehetünk bele ízesítőnek. Hogy szép színe legyen a szörpünknek, adjunk hozzá piros gyümölcsöket, meggyet, ribizlit, szedret, kinek éppen mi van kéznél.
Amikor a rebarbara megfőtt, pürésítsük kézi mixerrel és passzírozzuk át szűrőn a levet. Ha csak ivólevet szeretnénk, akkor kevés cukrot adjunk hozzá, ha szörpöt, akkor többet. Egy kis citromsavat vagy citromlevet is adjunk még hozzá. A gyengén forró szörpöt tölsük bele a kimosott szörpös üvegekbe, tegyünk rá kupakot és állítsuk fejre öt perce, hogy biztosan elálljon.
A szörp tálalásához ajánljuk csinos csatos tetejű Weck üvegünket, ezt az üveget hűtőben is tárolhatod.
A rebarbarás édes pogácsa receptjét itt olvashatjátok el.
Nézd meg a műsor videóját is!
Első rész:
Második rész:
Kövess minket a Facebookon is! Minden nap akciókkal, különleges ajánlatokkal, receptekkel várunk.
2017.04.19