Gyömbéres chiliszósz csirkéhez, halhoz

Új videónkon kedvenc gyömbéres chiliszószomat készítem el, melybe bele lehet tunkolni a grill csirkét, a rántott halat, a grillezett sajtokat, de saláta dresszinghez is lehet használni. A szósz tartósítószer nélkül eltartható a szokásos fejre fordítós módszerrel. Kápiából, kaliforniai paprikából, de akár pirosra beérett lecsó paprikából is elkészíthető.

A sokarcú sütőtök

Emlékszem, nagyapám taligával tolta be az istálló mellé az ölnyi nagyságú sütőtököket a tanya mellőli szántóról. Nagymamám mielőtt a marháknak adták volna takarmányul, kikapargatta a magját és a sparhelt sütőjében aranysárgára sütötte. Papa a megmaradt óriási tökdarabokat a répaszecskázóval aprította ehető falatkákra az állatoknak. Persze jutott nekünk is, egyik fő...

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság