Őszibarack lekvár vaníliával

Már találkozhatunk a piacon gyönyörű őszibarackokkal. Nekünk a fehérhúsú a kedvencünk, készítettünk belőle egy nem mindennapi lekvárt. A befőzéshez való kellékeket - pektint és üvegeket a boltunkból vásároltuk. Te is rendelhetsz belőle.   (tovább…)

Pácolási technikák különféle húsokhoz

Grillezős szezon van, nyáron sokak kedvence a kerti sütögetés. De hogyan fűszerezzük a húsokat, zöldségeket, hogy finomak legyenek? Nézd meg a képeket és próbáld ki Te is! A fűszereket,  a különleges sókat és a fűszermalmot megvásárolhatod hozzá a boltunkban. Tálaláskor kínálj a pecsenyékhez grill lekvárokat! (tovább…)

Házi savanyúság, csináld magad, megéri!

Most kell finom savanyúságot eltenni télire. Anyukám a kertjében minden évben ültet egy sor uborkát. Jól bevált savanyúságlevével teszem el minden évben. A kertben terem még több savanyításra alkalmas zöldségféle, így jut az üvegbe még felszeletelt cukkini és zöldparadicsom is. De tehetünk bele még apró hagymát, káposztát, zöldbabot és karfiolt...

Datolyás narancslekvár

Cukor hozzáadása nélkül készíthetjük ezt a különleges lekvárt. A datolya elég édessé teszi így is. A kezeletlen narancs héja is belekerül a dzsembe, így a narancsolajtól nagyon finom lesz. Kíváló tölteléke lehet sütiknek, de reggeli kaláccsal, tejberizzsel is finom. Az üveget, a pektint, a lekvárbetöltő tölcsért megveheted hozzá a boltunkból....

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság