Svéd kék sajtos tészta
Néhány egyszerű hozzávaló, és mennyei tésztaétel készülhet belőle. Mediterrán ízeket csempészhetünk az asztalra, ha ezt a rozmaringos-paradicsomos-kék sajtos tésztát elkészítjük. (tovább…)
Néhány egyszerű hozzávaló, és mennyei tésztaétel készülhet belőle. Mediterrán ízeket csempészhetünk az asztalra, ha ezt a rozmaringos-paradicsomos-kék sajtos tésztát elkészítjük. (tovább…)
Ha meghalljuk a rebarbara nevet, azonnal egy gyönyörű dívára gondolhatunk. A név annyit jelent: barbárok gyökere. Ez az egyik kedvencem: sok finomság készülhet vele: rebarbarás málnakrém-leves, rebarbara chutney, rebarbarás eperlekvár, vagy rétes, pite, kosárka. (tovább…)
Hamarosan érnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök. Már leszüreteltük a rebarbarát, hamarosan jön az eper, a bodza, a cseresznye és a többiek. Készülhetnek a lekvárok, szörpök, szószok otthon is. A házi befőzéshez a friss gyümölcsön kívül mindent megvehetsz Lekvárosházunk boltjából. (tovább…)
Ha meghalljuk a rebarbara nevet, azonnal egy gyönyörű dívára gondolhatunk. Pedig nem, a botanikából lefordított név annyit jelent: barbárok gyökere. A rebarbara gyógynövényként már 4000 éve ismert, likőrökbe is teszik, valamint gyapjút, selymet és hajat is színeznek vele. Én nagyon szeretem, ízletes kompót, lekvár készülhet...