Tormás almalekvár

Ismét együtt főztünk a NOl TV-vel, most éppen tormás almalekvárt. A pikáns lekvár húsokhoz, kolbászhoz, fasírthoz, sonkához, sült oldalashoz és lazachoz is nagyon jól passzol. Nem csak nyáron lehet lekvárt készíteni, mert van néhány hozzávaló, amiből akár télen, tavasszal is főzhetünk. Nézzétek meg friss videónkat, hogy hogyan készült.

A szakács is mosogat

Nem is gondoljátok, mennyit kell mosogatnom nap, mint nap. A finom fogások, lekvárok elkészítésekor sok szennyes edényt termelünk, folyamatosan kell tisztítani a lábosokat, tányérokat, evőeszközöket. Van, amikor nekem sincs időm, kedvem azonnal mosogatni, így másnapra marad a feladat. Egy jó mosószerrel már talán már ez sem lenne probléma. Teszteltük az...

Salátaöntetek gyümölcslekvárból és más finomságokból

A saláta lelke a jól elkészített dresszing. Ezzel tudjuk változatossá tenni a salátánk alapjául szolgáló, különböző színű és fajtájú salátának való zöldséget, más hozzávalókat. Öntetet nem csak olaj és ecet keverékéből csinálhatunk, hanem gyümölcsök préselt levéből, sőt dzsemekből is. Lássuk, hogy készül az ízletes öntet. (tovább…)

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság