Mézes finomságok

A méz amellett, hogy egészséges és finom, a konyhában is jó alapanyag. Saláták, sütemények, mártások ízesítője lehet, pácokban pikáns ízt ad a húsoknak, sütéskor szépen karamellizálja a sültet. Receptjeinkhez a Bertók méhészet mézeit ajánljuk. (tovább…)

Amikor a pulyka a főszereplő

A hálaadás (thanksgiving) észak-amerikai ünnep. A hagyományok szerint az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért.  Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az egyik legfontosabb ünnepnek számít, november hónap negyedik csütörtökjén, Kanadában pedig október második hétfőjén tartják. Ilyenkor összejönnek, mindenki hazarepül a világ minden tájáról, és roskadásig megterített asztal körül ünnepelnek...

Kozsóval főztünk a Hal a tortán című műsorban

A menü összeállításában segítségére voltam a népszerű énekesnek. Előételnek grillezett őzlábgombát sütöttünk kecskesajttal, hagymalekvárral, kolbászos kenyérrel, a főétel leveles tésztába burkolt lazac volt, gyömbéres sárgarépával, paprikalekvárral, a desszert pedig faszállítók pitéje lett. Nézed meg a videót, és ha kedvet kaptál, próbáld ki a recepteket is. (tovább…)

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság