Készülődés a kenyér ünnepére

Augusztus 20-án hagyományosan az új kenyeret is megünnepeljük. Vége az aratásnak, az első kenyerek is kisülnek az új búzából őrölt lisztből. Ebből az alkalomból a legjobb kenyér receptjeinket gyűjtöttük nektek össze. (tovább…)

Életünk sója

Só nélkül nincs jó konyha. Ha kevéssel is, de majdnem minden ételünket ízesítjük vele, még a süteményekbe is kerül belőle egy-egy csipet. Hogyan sózzunk, mennyi sóra van szükségünk? És mi az a sómalac? Ezekről is olvashattok cikkünkben. És végül sós karamellát is készítünk. (tovább…)

Nagynéném lakodalmas kalácsa

A hagyományos vidéki lakodalmakban az a szokás, hogy a menyasszonyi torta mellett mindenki hoz egy saját tortát, apró süteményeket, és kalácsot is. Egy ilyen igazi kelt kalács receptjét osztjuk most meg veletek. Nagy munka elkészíteni, de megéri, mert olyan finom. (tovább…)

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság