Reggeli tálalva!
A ráérős reggeleken adjuk meg a módját a kényelmes reggelinek. Készíthetünk croissant-t, kikeverhetjük magunknak kedvenc joghurtunkat, és hogy még édesebb legyen a reggel, péksüteményünket különféle lekvárokkal is megkenhetjük. Lássuk a recepteket!
Gyümölcsös joghurtok házilag
Tudjátok, mennyi igazi gyümölcs van a bolti gyümölcsjoghurtokban? Nagyon kevés. Inkább készítsetek otthon frissen a saját ízlésetek szerint valót. Vegyetek jó minőségű natúr joghurtot – lehetőleg abból is házit – , és válogassatok a gyümölcsös lekvárjaink közül. Garantáltan magas gyümölcstartalommal, kevés cukorral készülnek, mindenféle tartósítószer, adalékanyag, aroma, és gyanús hozzávaló nélkül. Azokat a lekvárjainkat ajánljuk, melyek nem alkoholosak, diétázók használhatják a sztíviával édesített kalóriafaló készítményeinket.
Lekvárok, amiből keverhettek reggelente a joghurtotokba:
A joghurt kialakulásában két baktériumtörzs, a lactobacillus bulgaricus és a streptococcus thermophilus vesz részt. Az élő joghurtkultúrával készült joghurt regenerálja a bélflórát, és így nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben.
A házi péksütemények készítése sem ördöngösség. Micsoda élvezet a frissen sült, illatozó croissant-t, tekercseket vagy zsemléket kitenni kosárban az asztalra.
Croissant recept
Hozzávaló: 1 csomag friss Tante Fanny croissant tészta
A tésztát vegyük ki a hűtőszekrényből, és várjunk vele húsz percig, amíg szobahőmérsékletűre langyosodik. Hajtsuk szét a tésztát, az alatta lévő sütőpapírt helyezzük a sütőlemezre.
A tészta perforálásánál vágjuk szét a tésztalapokat, majd lazán göngyöljük fel. Helyezzük egymástól távolabb a sütőlemezre, és tegyük forró sütőbe. 170-180 fokon süssük kb. 15-20 percig.
A kész croissant-t szintén megkenhetjük friss vajjal, lekvárokkal vagy mézzel.
Reggeli italok
A klasszikus italok – kávé, tea – mellett próbáljátok ki alábbi receptjeinket is.
Jó étvágyat és szép reggeleket!