Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Reggeli tálalva!

  • Home
  • Receptek
  • Rovatok, Receptek
  • Reggeli tálalva!
reggeli joghurttal

Reggeli tálalva!

samadhi2020-06-08T20:12:13+02:00

A ráérős reggeleken adjuk meg a módját a kényelmes reggelinek. Készíthetünk croissant-t, kikeverhetjük magunknak kedvenc joghurtunkat, és hogy még édesebb legyen a reggel, péksüteményünket különféle lekvárokkal is megkenhetjük. Lássuk a recepteket!

reggeli joghurttal

Gyümölcsös joghurtok házilag

Tudjátok, mennyi igazi gyümölcs van a bolti gyümölcsjoghurtokban? Nagyon kevés. Inkább készítsetek otthon frissen a saját ízlésetek szerint valót. Vegyetek jó minőségű natúr joghurtot – lehetőleg abból is házit – , és válogassatok a gyümölcsös lekvárjaink közül. Garantáltan magas gyümölcstartalommal, kevés cukorral készülnek, mindenféle tartósítószer, adalékanyag, aroma, és gyanús hozzávaló nélkül. Azokat a lekvárjainkat ajánljuk, melyek nem alkoholosak, diétázók használhatják a sztíviával édesített kalóriafaló készítményeinket.

Lekvárok, amiből keverhettek reggelente a joghurtotokba:

– Erdei gyümölcs

– Mazsolás sárgabarack

– Rebarbarás meggy

– Fahéjas-mézes alma

Még több lekvár.

A joghurt kialakulásában két baktériumtörzs, a lactobacillus bulgaricus és a streptococcus thermophilus vesz részt. Az élő joghurtkultúrával készült joghurt regenerálja a bélflórát, és így nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben.

A házi péksütemények készítése sem ördöngösség. Micsoda élvezet a frissen sült, illatozó croissant-t, tekercseket vagy zsemléket kitenni kosárban az asztalra.

Croissant recept

Hozzávaló: 1 csomag friss Tante Fanny croissant tészta

A tésztát vegyük ki  a hűtőszekrényből, és várjunk vele húsz percig, amíg szobahőmérsékletűre langyosodik. Hajtsuk szét a tésztát, az alatta lévő sütőpapírt helyezzük a sütőlemezre.
A tészta perforálásánál vágjuk szét a tésztalapokat, majd lazán göngyöljük fel. Helyezzük egymástól távolabb a sütőlemezre, és tegyük forró sütőbe. 170-180 fokon süssük kb. 15-20 percig.

croissant

A kész croissant-t szintén megkenhetjük friss vajjal, lekvárokkal vagy mézzel.

Reggeli italok

A klasszikus italok – kávé, tea – mellett próbáljátok ki alábbi receptjeinket is.

Joghurtos céklaital mézzel

Fehércsokoládés ital forrón

Málnaturmix

Gyümölcslevek, teák.

Jó étvágyat és szép reggeleket!

  • Anyák napja
    • Ajándékcsomag összeállítások
    • Lekvár
    • Főzés szerelmeseinek
    • Édességek
    • Tea különlegességek
    • Szappanok
  • Akció
  • Lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Partikellékek

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Információk
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram
  • Kosár
  • Receptek
  • Rólunk
  • Viszonteladói rendelés

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Anyák napja
    • Ajándékcsomag összeállítások
    • Lekvár
    • Főzés szerelmeseinek
    • Édességek
    • Tea különlegességek
    • Szappanok
  • Akció
  • Lekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Gyerekek
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
    • Tea kiegészítők
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Partikellékek