Kaldeneker Lekvárosház – Az üvegbe zárt boldogság
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
Search
BOLTUNK: 1222 BUDAPEST, GYÁR UTCA 15.
NYITVA TARTÁS: MUNKANAPOKON 8:00-15:00
E-MAIL: LEKVAROSHAZ@GMAIL.COM
TELEFON: 06209328789

Süssünk aszalt paradicsomos kenyértekercset!

  • Home
  • Receptek
  • Rovatok, Receptek
  • Süssünk aszalt paradicsomos kenyértekercset!
aszalt paradicsomos kenyertekercs

Süssünk aszalt paradicsomos kenyértekercset!

samadhi2016-03-30T23:00:28+02:00

A kenyértekercsek pompás ízét a napon szárított paradicsom adja, amely az olasz konyhaművészet egyik legremekebb találmánya. Ezek a kis piros zöldségaszalványok a paradicsom minden zamatát megőrzik, ráadásul egy jól záródó üvegben sokáig tárolhatók a konyhaszekrényben. Nézzétek meg, hogyan kell kenyértekercset készíteni!

aszalt paradicsomos kenyertekercs

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg búzaliszt,3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor,1 csomag szárított élesztő, 2,5 dl langyos víz

A töltelékhez: 4 evőkanál olívaolaj, 1 maréknyi napon szárított paradicsom (akciós áron veheted meg a boltunkban!), 2 gerezd fokhagyma, 3 ág kakukkfű

Egy dagasztóedénybe szép sorban tegyük a következőket: liszt, só, cukor, egy evőkanál olívaolaj (ha olajban tárolt aszalt paradicsomot vettél, akkor ennek a levét is használhatod) és szárított élesztő. Kapcsoljuk be a dagasztó keverőt (kézzel is össze lehet keverni, csak kicsit tovább tart), majd kis adagokban csorgassuk hozzá a langyos vizet. Alacsony fordulaton tíz percig kell dagasztani (kézzel ez dupla ennyi ideig is eltart), míg a tészta az edény falától elválik. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, kelesztés következik, méghozzá langyos helyen. Addig hagyjuk állni, amíg kb. a kétszeresére meg nem nő.

Aszalt paradicso 5559cce8d3799 480x320

Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: áztassuk be langyos vízbe az aszalt paradicsomokat, hagyjuk állni 15 percig, majd nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőle. Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, csorgassuk rá az olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát, majd az egészet alaposan zúzzuk össze.

Ha megkelt a kenyértészta, borítsuk liszttel meghintett deszkára, alaposan gyúrjuk át, és osszuk kétfelé. Nyújtsuk ki centinyi vastagságúra, kenjük meg a fokhagymás aszaltparadicsomos töltelékkel. A tetejére morzsoljunk kakukkfüvet, majd göngyöljük fel. Vágjuk egy centis szeletekre, és fektessük egymás mellé a sütőpapírral borított tepsibe.

Újabb 10 perc kelesztés után tehetjük a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25-30 perc alatt illatosra pirul.

Nézd meg videónkat is!

 

  • Akciók
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Szeszes italok
  • Partikellékek

Kosár

OLDALTÉRKÉP

  • Kosár
  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Kaldeneker Lekvárosház Hűségprogram

ELÉRHETŐSÉGEK

Bolt: 1222 Budapest, Gyár utca 15.

Nyitva tartás: munkanapokon 8:00-15:00

E-mail: lekvaroshaz@gmail.com

Telefon: 06209328789

facebook.com/lekvaroshaz

Copyright (c) 2010-2020 Kaldeneker Lekvárosház.

Minden jog fenntartva.

  • Rólunk
  • Receptek
  • Információk
  • Akciók
  • Lekvárok
    • Gyümölcslekvárok
    • Diétás lekvárok
    • Grill-lekvárok
    • Gasztro lekvárok
  • Ajándékcsomagok
    • Összeállított ajándékcsomagok
    • Díszcsomagolás
  • Befőzési kellékek
    • Üvegek
    • Kiegészítők
  • Pektin
  • Nasik
  • Teák
  • Fűszerek
  • Toszkán szappanok
  • Mézek
  • Fahéj dobozok
  • Könyv
  • Szeszes italok
  • Partikellékek