Pektin – lekvárzselésítő

Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma. Felhasználása: a pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.

Tápanyag összetétel 100 g termékben:

Energia: 1060 kJ / 257 kCal
Szénhidrát: 35 g – amelyből cukor: 35 g
Zsír: 0 g – amelyből telített zsírsavak 0 g
Fehérje: 0 g,
Só: 1 g

Egy csomag 60 g pektint tartalmaz, amely 10 kg gyümölcshöz használható fel.  Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű pektint hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

Származási hely: Dánia
Összetevők: citruspektin
Súly: 60 g
(19667 Ft / kg)

1 180 Ft

Cikkszám: L871 Kategóriák: , , Címke:
Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez.