Pektin-természetes lekvárzselésítő, 1000g-os kiszerelés

Nagy kiszerelésű pektinünket ajánljuk azoknak, aki nagyobb mennyiségben kívánnak lekvárt készíteni a befőző szezonban. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad.

A pektin természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma.

Felhasználása: A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.

60 g pektin 10 kg gyümölcs felhasználásához elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

Származási hely: Dánia
Összetevők: citruspektin
Töltősúly: 1000 g (zacskóba csomagolva)
(12400 Ft / kg)

12 400 Ft

Cikkszám: L2134 Kategóriák: ,
Nagy kiszerelésű pektinünket ajánljuk azoknak, aki nagyobb mennyiségben kívánnak lekvárt készíteni a befőző szezonban. A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad.
Tápanyagösszetétel 100 g termékben:
Energia: 257 kCal/1060kJ, Fehérje: 0 g, Szénhidrát: 35 g amelyből cukor: 35 g, Zsír: 0 g amelyből telített zsírsavak 0 g, Rost: 59 g, Só 1 g.