Chutney, hová kenjelek?
Minap egyik reggel uzsonnát kellet készítenem pár külföldi üzletembernek. Gondoltam itt a legjobb alkalom, hogy a zöldséglekvárjaimat használjam. Pár ötlet, hogy mire, hová kenjétek…
A zöldségekből készült fűszeres lekvárok használatával teljesen új útra terelhetjük a szendvicskészítést. A száraz, kissé egyhangú ízű sonkák, sajtok mellé kanalazva egymást kiegészítve nyújtanak igazi élményt.
Kenyér és sajt
Megkentem vajjal vékonyra felszeletelt Bajor kenyeret, aprólevelű spenót került rá, majd vastagabbra szeletelt érett Camembert sajt. Erre kanalaztam levendulazselét és paprikalekvárt.
Füstölt csirke és magos vekni
Hasonlóan vajaztam meg a vékonyra szelt kenyeret, rukola került rá, majd hajszálvékonyra szeletelt füstölt csirkemellből került egy adagnyi. Erre kanalaztam a narancsos sütőtök chutney-ből.
Blini és lazac
Kapros blinit készítettem, majd erre kentem krémsajtot, rá pedig rózsaformába gyűrtem a pácolt lazacból. Tetejére került a tormás céklalekvárból.
Sütire is került
Céklás csokoládés sütemény került az asztalra amihez a jól bevált levendulás eperdzsemet kínáltuk.