Kekszmánia
Néha rám jön, hogy kényeztessem magam valami édessel vagy sóssal. Persze akkor nincs itthon semmi, amivel vágyai csillapíthatnám. Ezekre a pillanatokra alkottam a kekszkülönlegességeim.
Rozmaringos-kéksajtos keksz
Inkább linzernek nevezném, bár e szó hallatán mindenkinek a Linz város méltán híres süteménye jut eszébe. Amit mi kínálunk az sós keksz, pasikra formáltam, mert főként borozáshoz, ezen belül is a vörösborhoz passzol a legjobban. Penészes kék sajt, rozmaring, friss vaj amiből készült.
Érdekes megfigyelés, az ízek csak a hatodik másodperben jönnek elő a szájban, de akkor előjönnek.
Levendulás linzer, nemcsak nőknek alkottam
Simogatós ízű, levendula szinte megsimogatja parfümös aromájával a friss vajból, mandulából készített omlós kekszeket. Hogy az ízek még jobban érvényesüljenek, citrom héjat reszeltem bele, és a lereszelt citrom levét is beledagasztottam a tésztába. Képzeljétek el az élményt, egy csésze finom és gőzölgő tea mellett, amikor a csésze szélén ott vár rád a levendulás keksz….
Zabpelyhes kekszek, amelyek kiválthatják a néha unalmas reggeli müzlit
Reggelire, uzsonnára, és amikor megéhezel egy falatra érdemes elfogyasztani belőle pár darabot. Sok zabpelyhet használtam a készítésénél, így biztosítva a szervezetünk rostanyag igényét. Gyömbért a fűszerezője, és mazsola a gyümölcsözője…
Áprilistól mindegyik keksz megvásárolható a Lekvárosház oldalán.