Narancsos salátaöntet
A narancsos salátaöntet friss és ropogós salátalevelekhez, párolt spárgához, sajtokhoz nagyon finom. Grillezett lazachoz, csirkéhez vagy pulykához fogyasztásakor megcsorgatva remek kombináció.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
 - 4 evőkanál narancslé
 - 1 teáskanál dijoni mustár
 - 1 teáskanál reszelt narancshéj
 - 1 evőkanál narancslekvár
 - fél citrom leve
 - só, őrölt bors
 

Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot.

Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze. Ha a narancslekvár darabos, tartalmaz nagyobb darab narancshéjakat, az egészet tegyük egy nagyobb befőttesüvegbe, és kézi mixerrel pürésítsük le. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, mert a hűtőszekrényben sokáig eláll.
	