Banánsütemény
Ezt a receptet már több mint 24 éve használom. A kanadai nagykövet feleségétől tanultam. Nagyon jól felhasználható hozzá a túlérett, már senkinek sem tetsző banán. Kevertem a tésztába megmaradt bonbonokat, de mehet bele maradék csoki, mikulás vagy csokinyuszi is. Gluténmentes lisztkeverékkel készítettem, így a diétázók is fogyaszthatják.
1 pohár=250ml
Hozzávalók: 2 pohár gluténmentes liszt (lehet sima búza liszt is), fél teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 13 dkg vaj, 2 db tojás, 1 pohár cukor, 2 db banán, fél maroknyi összeaprított csoki vagy bonbon, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál joghurt
A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a sót, a vaníliát és a cukrot. Robotgéppel keverjük jó habosra. Tegyük hozzá a kis darabokra összetört banánt, egyenként a tojásokat, a joghurtot, majd kis adagokban keverjük bele a sütőporos, szódabikarbónás lisztkeveréket. Tegyük hozzá az összeaprított csokoládét, keverjük óvatosan össze, majd teáskanál sütőpapírral kibélelt kisebb méretű tesibe vagy tégla alakú sütőformába. 150 fokos sütőben 25 perc alatt készre sül.
Én datolyás narancslekvárral tálaltam.