Csipkebogyós körtedzsem, a téli meglepetés
Szarvaskőn kirándultunk az elmúlt hétvégén. Alig tudtunk betelni az élménnyel, amit a vörösen izzó csipkerózsa termési nyújtottak a hegyek oldalán.
Nem sokat törtem a fejem, hogyan is tudnám hasznosítani a természet e nemes vitaminforrását.
Összeházasítottam a körtével és a frigy eredménye csodás újszülött lett. Jelentem megszületett a csipkebogyós körtedzsem.
Mire is kenjem?
Kevés cukorral készítettem, így univerzális húsok, sajtok, pástétomok és libamáj mellé. Képzeljétek csak el, egy szaftos egészben megsütött sertéslapocka, vagy töltött dagadó mellé. A ropogósra megpirult kacsa mellé? Vagy a szépen kitálalt pástétomhoz kanalazva, vagy falatnyi kenyérre tálalt libamájhoz…soroljam még? Persze palacsintába, süteményhez és fánkhoz is egyértelműen jól passzol.