Fahéjas szilvadzsem
A hagyományos szilvalekvárfőzésre, mely fél napot is igényel, nem sokunknak van ideje. De eme fahéjjal és mandulalikőrrel felturbózott finomság elkészítésére szánjuk egy órát.
Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 0,5 kg cukor, 2 darab fahéjrúd, 1 dl mandulalikőr, 2 teáskanál pektin
Mossuk meg a szilvát, majd magozzuk ki, kockázzuk fel, és öntsük bele egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjrudakat és a cukrot. Lassú lángon, állandóan kevergetve forrásig főzzük, majd 15 perc múlva öntjsük hozzák a mandulalikőrt. Adjuk hozzá még a pektinnel elkevert cukrot, forraljunk egyet rajta, majd húzzuk le tűzről, és merjük a forró lekvárt a tisztára mosott, száraz befőttesüvegekbe. Ha teletöltöttünk egy üveget, akkor azonnl zárjuk le és fordítsuk a tetejére öt percig – így a lekvárunk tartósítószer nélkül is évekig eláll.
A befőzési kellékeket, lekvárbetöltő tölcsért megtalálod boltunkban.
Más szilvás finomságokat is kipróbálnál? Kóstold meg a kínálatunkból: