Pácolási technikák különféle húsokhoz
Grillezős szezon van, nyáron sokak kedvence a kerti sütögetés. De hogyan fűszerezzük a húsokat, zöldségeket, hogy finomak legyenek? Nézd meg a képeket és próbáld ki Te is! A fűszereket, a különleges sókat és a fűszermalmot megvásárolhatod hozzá a boltunkban. Tálaláskor kínálj a pecsenyékhez grill lekvárokat!
Sok húsfélét grillezhetünk, ezekhez a hagyományos bors, mustár, olaj, hagyma, fokhagyma, kömény kombináción kívül merészebb fűszereket is használhatunk. A marhasteakhez használjuk a Texasi steak fűszerkeverék, és csorgassuk meg olívaolajjal.
Csirkemellhez ajánljuk Mediterrán grill fűszerkeverék, a húst joghurttal pácoljunk, hogy ne száradjon ki, majd kisütjük. Ha a combot, mellet kicsontozzuk, hamarabb elkészül.
Oldalas pácoláshoz kitűnő a füstös szilvalekvárunk, reszelt gyömbért és szójaszószt adhatunk még hozzá, pácoljuk, majd sütőzacskóban süssük meg. Omlós pecsenye lesz belőle!
Tarjához mustárt, fokhagymát, rozmaringot használjunk, csorgassuk meg olívaolajjal.
A lazacot magos mustár, római kömény, citromos kakukkfű, darált bors és citromlé keverékével pácoljunk. Rövid ideig süssük!
Grillsajtok pácolásához kakukkfüvet és a paprikalekvárunkat lehet használni.
A grillezéshez forró parazsat használjunk, és ne szárítsuk ki a húsokat, elég csak pár percig sütni őket. Köretnek készíthetünk salátákat, bulgurral, kuszkusszal is adhatjuk a pecsenyéket, és a kedvenc grill-lekvárokat se feledjük a spájzban! Ha grillezni mentek, vigyetek egy négy lekváros csomagot, biztosak lehettek a sikerben.
Fotók: FEM3 Café