Citrom- és narancslekvár

Télen lekvárfőzés? Igen, a szezonális citrusfélékből kitűnő dzsemet varázsolhatunk. Narancs- és citromlekvárt főztünk egy tévéműsorban a minap, ti is kipróbálhatjátok a recepteket. Fontos, hogy kezeletlen héjú, lehetőleg bio gyümölcsöket használjatok a lekvárokhoz.   (tovább…)

Karácsonyi mézességek

A karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak a mézes édességek. Mindenkinek van egy mézeskalács receptje, mi is bemutatunk néhányat. A mézes kekszekben az a jó, hogy sokáig elállnak, a sütögetés jó családi program, fűszeres illat lengi be a lakást, és még ajándék is készülhet a mézességek felhasználásával. (tovább…)

Paradicsomos birsalmalekvár

Az ősz legfinomabban illatozó gyümölcséből készítünk lekvárt, melyet paradicsommal és körtével teszünk még izgalmasabbá. A piros gyümölcs íze nem uralkodik erőteljesen a lekvárban, inkább csak egy kis színt ad annak. Ha valaki sajtokkal vagy húsételekkel szeretné párosítani, akkor tanácsos hozzáadni pár karika friss chilit és néhány csepp citromlevet. Az elkészítéshez...

Teljes a karácsonyi forró ital és kiegészítő kínálatunk

  Válogassatok kedvetekre a bögrékből, a különleges teákból, forró csokoládékból és mézekből. Válasszatok hozzá teafiltert, mézcsorgatót vagy kandiscukrot. Különleges teáink közül ajánljuk kedvencünket, a rózsabimbós zöldteát, a virágzó zöld és körömvirágos teát, a narancsos álom gyümölcsteát, édesítésre pedig a kurkumás mézet vagy a kandiscukrot. Csinos bögréinkben kavarhatsz magadnak forró...

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság