Szalagos fánk rumos barackízzel

Tegnap volt vízkereszt, és ezzel el is kezdődött a báli, farsangi szezon. Nincsen farsang fánk nélkül. Most te is kipróbálhatod az igazi házi fánkot, bátran neki lehet fogni a sütésnek! A frissen kisütött fánk mellé adjunk baracklekvárt, de kínálhatjuk csokimázzal is. (tovább…)

Vérnarancs és Campari

  Az Olasz keserűlikőr és a narancs házassága nem új keletű dolog. Aki kedveli a kesernyés ízeket, biztosan sokat kortyol ebből az alkoholos koktélból. A Lekvárosház most vérnarancsból készíti a közkedvelt Campari-narancsdzsemet. A vérnarancsot többnyire magában fogyasztják, de salátákban is kiváló ez a rücskös héjú, édes húsú, leveses fajta....

Karácsonyi menü – modern változat

Előételnek a tenger finomságaiból készült salátákat tálaljuk, a főfogás pulykasült lesz gyümölcsös köretekkel, a desszert pedig egy mennyei csokis süti, amelyre a karamellszósz teszi fel a koronát. A salátákat, a süteményt előre is elkészítheted, a pulyka pedig elüldögél a sütőben, amíg feldíszíti az angyal a karácsonyfát. (tovább…)

Gyertek velünk karácsonyi vásárra!

Ismét Karácsonyi Finomságok Vására december 8-án a Szentendrei-szigeten. Ünnepi hangulat, sok finomság várja a gasztronómia szerelmeseit, kicsiket és nagyokat egyaránt a Rosinante Stílusos Vidéki Szállodában. Idén is lesz kóstolás mindenféle földi jóból, téli lacipecsenye, forralt bor és forró csoki, és ismét lesz táncos mulatság nagybőgő kíséretével, hegedűszóval. A gyerekek számára...

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság