Vérnarancs és Campari
Az Olasz keserűlikőr és a narancs házassága nem új keletű dolog. Aki kedveli a kesernyés ízeket, biztosan sokat kortyol ebből az alkoholos koktélból. A Lekvárosház most vérnarancsból készíti a közkedvelt Campari-narancsdzsemet. A vérnarancsot többnyire magában fogyasztják, de salátákban is kiváló ez a rücskös héjú, édes húsú, leveses fajta.
Már alig vártam, hogy beérjen az a különleges citrusféle a Szicíliai kertekben. Most már nálunk is kapható, igaz ennek a gyümölcsnek a szezonja elég rövid, így nem sokáig élvezhetjük remek aromáját és csodálatos színét. Míg a készlet kitart ebből készül meg a 18-as karikával is ellátott dzsemkülönlegesség.
Készítsétek el másik kedvenc receptemet a Campari-narancs szorbetet.