Sárgaréparétes
Köretnek is remek ötlet, ha melléje grillezett hal, szárnyas vagy borjú kerül a tányérba.
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 1 csomag friss leveles tészta
- fél diónyi friss gyömbér
- 1 evőkanál hidegen sajtol olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi rukola saláta
- só, darált bors
Tisztítsuk meg a sárgarépákat, majd uborkagyalun szeleteljük fel vékony szeletekre. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, tegyük hozzá a finomra összevágott fokhagymát, a vékony csíkokra felmetélt gyömbért, majd forrósítsuk együtt egy percig. Vigyázzunk ne égjen meg, majd tegyük bele a felszeletelt sárgarépát.
Ízesítsük sóval és tekerjük meg felette kétszer a borsdarálót. Közepes lángon fedővel lefedve pároljuk öt percig, majd szórjuk hozzá a megmosott rukola salátaleveleket. Keverjük jól össze, hogy a saláta megfonnyadjon, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Hajtsuk szét a leveles tésztát, ha mélyhűtöttet használunk, kiengedés után nyújtsuk ki két milliméter vékonyságúra, majd helyezzük a tölteléket az egyik szélére.
Göngyöljük fel egyszer, mintha rétes készítenénk, majd a tetejénél kezünkkel jól nyomkodjuk össze. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben 170 fokon süssük körülbelül 25-30 percen keresztül.
He elkészült, még melegen tálaljuk ropogós salátalevelekkel.
Kapcsolódó link: