Sültzöldséges gnocchi
Az olaszok krumplis nudliját általában sós vízben főzzük ki. Én most ezen változtattam, olívaolajon megpirítottam sok friss fűszernövénnyel, és nyakon öntöttem finom szószokkal. Ez lett belőle…
Hozzávalók négy személyre:
- 50 dkg gnocchi
- 5-6 evőkanál olívaolaj
- 1 db paradicsompaprika
- 1 fej lilahagyma
- fél darab padlizsán
- fél db cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- fél tasak paradicsomszósz
- 1 ág kakukkfű
- fél teáskanál oregánó
- 5-6 levél friss bazsalikom
- só, darált bors
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a gnoccit, és süssük erős lángon pár percig. Adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt fokhagymát, hevítsük fél percig, és utána adjuk hozzá a falatnyi darabokra felvágott paprikát, a vékony darabokra felszeletelt padlizsánt, cukkinit és a felcikkezett lilahagymát.
Közepes lángon süssük, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek. Öntsük rá a paradicsomszószt, tépkedjük bele a kakukkfű, és bazsalikomleveleket, szórjuk hozzá az oregánót, majd ízesítsük sóval és darált borssal. Forraljuk még egy percig. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, aprítsunk rá chili paprikát is.
Tálaljuk tányérokba, tetejét frissen reszelt parmezánnal, vagy szárazabb kecskesajttal megszórhatjuk.