Szörpöket alkottam
A Lekvárosház legújabb finomságai mutatkoznak be. Szörpök, amit kedved szerint hígíthatsz vízzel, pezsgővel vagy teával. Nyakon öntheted vele a fagylaltkelyhed vagy gyümölcssalátád.
Emlékszem, régen egy-két fajta szörpöt lehetett a sarki boltban vásárolni. Kedvencem a Jaffa szörp volt, ami finom narancsos ízt utánozott. Ma már tudom, a Jaffa szót csak az Izraelben termesztett és úgymond szerzői jogvédelmet élvező narancsfajtát lehet e-képp megszólítani.
Évente több alkalommal készül a konyhámban szörp vagy divatosabb nyelven szirup. Tavasszal elsőként a bodza virága kerül a szörpös fazékba, majd ezt követi az akácvirág. Később, amikor kezd az idő téliesre fordulni, jön a birs-, kökény- és csipkeszezon.
A Kaldeneker Lekvárosház öt finomsággal rukkol elő: birsalma-, feketeribizli-, kamilla thai citromfűvel és mézzel, levendula- és gyömbérszörp.