Tárkonyos-gombás sertésragu
A tárkony jó hatással van az étvágyra, segíti az emésztést, és nem utolsósorban jó ízt kölcsönöz az ételeinknek. Ebben a raguban szárított fűszerként használjuk.
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál olívaolaj, 500 g sertés pörkölthús, 20 dkg apró csiperke, 1 teáskanál szárított tárkony, darált bors, só, fűszerpaprika, 1 pohár tejföl, fél evőkanál liszt, 1 teáskanál tárkonyecet, orsótészta

A vöröshagymát aprítsuk fel finomra, dinszteljük meg az olajon az zúzott fokhagymával együtt. Adjuk a pörkölthúst a hagymához, és dinszteljük, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, jól keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyal fűszerezzük. Fedjük le, és pároljuk puhára.![]()
Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a felezett, apró szemű csiperkét, és pároljuk még 5 percig.
A lisztet keverjük ki simára a tejföllel, és ezzel habarjuk be a ragut. A legvégén egy kis tárkonyecettel vagy pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt.
Orsótésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Jó étvágyat!

